Web Analytics Made Easy - Statcounter

رصدخانه مهاجرت ایران اعلام کرد: رخدادهای اخیر در افغانستان به عنوان یکی از کشورهای مهاجرفرست به ایران، زمینه مهاجرت‌های کاری و دانشجویی در این کشور را دچار تغییر می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از معاونت علمی و فناوری، بر اساس تازه‌ترین آمارهای رصدخانه مهاجرت ایران، تا واپسین روزهای سال 2020 بیش از 2 میلیون و 600 هزار میلیون مهاجر در سایر کشورها حضور دارند که بخش قابل توجه این مهاجران در ایران ساکن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 85 درصد از پناهندگان افغانستانی در کشورهای ایران و پاکستان سکونت دارند و درصد اندکی از آنان در کشورهای اروپایی آلمان اتریش، فرانسه و سوئد ساکن هستند به طوری که 148 هزار مهاجر در کشور آلمان سکونت دارند.

تاثیر متقابل مهاجرت‌های دانشجویی ایران و افغانستان

آینده دانشجویی افغانستان پس از تحولات سیاسی در این کشور با توجه به چالش‌های مالی که پیش از آن نیز وجود داشت، با ابهام‌های زیادی مواجه شده است.

محمد هوشی پژوهشگر حوزه مهاجرت با اشاره به این موضوع، از تعامل میان ایران و افغانستان در زمینه فناوری، نخبگان، آموزش بین‌المللی و دانشجویی خبر داد و گفت: این همکاری و تعامل در زمینه تحصیلی و دانشجویی، در قالب بورس تحصیلی، تعاملات فناورانه و توسعه علمی و پژوهشی در جریان است.

وی افزود: ظرفیت‌های مشترک فرهنگی، علمی، دینی و سرزمینی میان دو کشور در سالیان گذشته زمینه‌ساز توسعه همکاری‌ها بوده به طوری‌که بخشی از نیروی انسانی بازار کار، متخصصان علمی و دانشجویان غیر بومی مستقر در ایران، از کشور افغانستان به ایران مهاجرت می‌کنند.

هوشی همچنین با اشاره به این‌که حجم مهاجرت‌های پناهندگی با توجه به شرایط افغانستان روندی روبه افزایش خواهد داشت افزود: در حالی که ایران به عنوان یکی از نزدیک‌ترین مقاصد بین‌المللی این کشور است، بیش از 11 هزار مهاجر در کشور استرالیا حضور دارند و به ترتیب انگلستان، هند و آمریکا دیگر کشورهایی هستند که از مهاجران افغانستان میزبانی می‌کنند.

پدیده‌ای به نام "دلّالی مغزها"/ از رونق دوره‌های آموزش اَپلای تا حمایت مسئولین دانشگاهی از تبلیغات مهاجرتگزارش|پایان تلخ تراژدی دانشجویان صنعت نفت و «زنگنه»/ چرا 94 نخبه‌ی صنعت نفت مهاجرت کردند؟

وی با بیان این‌که بر اساس آمارهای تحلیل، افزایش حجم متقاضیان مهاجرت‌های پناهندگی افغانستانی‌ها در آمریکا از 30هزار نفر فراتر می‌رود، ادامه داد: با وجود این روند رو به رشد و فزاینده، روند مهاجرت‌ها برای کشور ایران افزایش خواهد داشت.

برخی از کشورها نیز وعده پذیرش دانشجویان افغانستان را داده‌اند به طوری که بریتانیا وعده داده است به دانشجویان افغان اجازه می‌دهد تا با دسترسی به ویزاها، بتوانند برنامه‌های تحصیلی خود را در بریتانیا به پایان برسانند، علی‌رغم اینکه قبلاً به آنها هشدار داده بود که تحصیل آنها به تعویق بیفتد.

فرصت‌ها و آسیب‌های مهاجرپذیری ایران

پژوهشگر حوزه مهاجرت با بیان این‌که روند افزایشی مهاجرت اتباع افغانستان به کشورمان می‌تواند حاوی آسیب‌ها و فرصت‌هایی باشد، گفت: ایجاد بستر مناسب و سیاستگذاری‌ مبتنی بر آینده‌نگاری، می‌تواند آسیب‌های حجم فزاینده مهاجرت را کاهش داده و تؤامان به فرصتی برای کشور در حوزه کسب‌وکارهای نوپا و خلاق، توسعه پژوهش‌های علمی و دانشجویی بیانجامد.

به گفته وی، توسعه برنامه‌های آکادمیک و پژوهشی، کسب و کارهای خلاق و فناور در کنار همکاری‌های بین‌المللی، از ضرورت‌هایی است که می‌تواند از جامعه مهاجر دانشجو و پناهنده افغانستان، ظرفیتی برای توسعه و ارتقای جایگاه نیروی انسانی دانش‌آموخته، توانمند و ماهر ایجاد کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان مهاجرت مهاجرت دانشجویان اخبار افغانستان مهاجرت مهاجرت دانشجویان مهاجرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند

در بیانیه پایانی کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ تاکید شد با اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم‌های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و تخصص خود به موفقیت دست یافته و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور تضمین کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت در شهر اصفهان برگزار شد، با صدور بیانیه پایانی اختتامیه پایان یافت.

در این بیانیه آمده است: «ما شرکت کنندگان، دانشجویان، استادان، پژوهشگران و مهندسان از جمهوری اسلامی ایران به ویژه انجمن هسته‌ای ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و دانشگاه‌ها به خاطر برگزاری این رویداد مهم سپاسگزاریم.

در غرب آسیا همواره در خط مقدم پژوهش و نوآوری هسته‌ای و میزبان همایش‌های مرتبط بوده که حاکی از تعهد این کشور به تقویت همکاری‌ها و تبادل دانش در این زمینه حیاتی بوده است.

مباحثات و گفتگوهای علمی مطروحه در این گونه از همایش‌ها در شکل دهی آینده دانش هسته‌ای و کاربردهای آن در دنیا و غرب آسیا مؤثر خواهد بود.

این همایش محفلی پیشرو برای محققان، دانشمندان، مهندسان و کارشناسان صنعت فراهم نمود تا در آن به تبادل اطلاعات و نظرات در خصوص پیشرفت‌های اخیر چالش‌های پیش رو و نوآوری‌های حوزه‌های مرتبط با علوم و فنون هسته‌ای بپردازند.

این همایش شاهد برنامه‌های متنوعی اعم از سخنرانی‌های کلیدی نشست‌های عمومی و میزگردها بود و مقالات متعددی به صورت شفاهی و پوستری در طیف وسیعی از موضوعات از جمله محورهای زیر ارائه شد:
• طراحی، بهره برداری و ایمنی رآکتورهای هسته‌ای
• مدیریت چرخش سوخت هسته‌ای و دفع زباله
• سپر هسته‌ای و حفاظت در برابر تشعشعات
• مواد هسته‌ای و یکپارچگی ساختاری
• فناوری‌های پیشرفته هسته‌ای و کاربردهای آن
• انرژی هم جوشی و فیزیک پلاسما
• سیاست هسته‌ای، مقررات و تلاش برای منع اشاعه
• پزشکی هسته‌ای و رادیو داروها
این رویداد فرصت بی نظیری برای شرکت کنندگان فراهم کرد تا در گفتگوهای میان رشته‌ای مشارکت داشته باشند و یافته‌های پژوهشی را به اشتراک بگذارند و همکاری‌ها را با هدف تقویت نوآوری و پیشرفت در علوم و فناوری هسته‌ای گستردش دهند.

شرکت کنندگان از فرصت ارتباط با هم پایان و پیشگامان صنعت سیاستگذاران و دانشگاهیان بهره مند شدند.

به عنوان شرکت کنندگان این کنفرانس باعث خرسندی است که گلچینی از جملات را از متون ارسال شده توسط پروفسور میخائیل کوالچوک، رئیس مرکز تحقیقات ملی مؤسسه کورچاتوف باز نقل کنیم.

معتقدم دانشمندان ایرانی سزاوار احترام عمیق هستند؛ علی رغم اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم‌های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و سطح بالای تخصص خود به موفقیت دست یافته اند و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند.

من عمیقاً معتقدم که الگوی موفق توسعه علمی و فناوری ایران و روسیه که تحت فشارهای خارجی بوده اند برای مواجهه با چالش‌ها و تهدیدهای نوین برای هر دو کشور بسیار حائز اهمیت است.

بحث‌های صریح، همکاری و تشریک نظرات و تبادل بهترین شیوه‌ها در طول برگزاری همایش ترغیب شد.

شرکت کنندگان به بررسی راه حل های نوآورانه پرداختند، با چالش‌ها مقابله کردند و از فرصت‌ها برای استفاده از ظرفیت علم و فناوری هسته‌ای به نفع همه بهره مند شدند.

هدف از برگزاری این همایش تقویت ارتباطات، بهبود مشارکت و پیشرفت در مرزهای علوم و فناوری هسته‌ای بود لذا توصیه می‌شود که این شتاب و تعهد ظهور یافته در برگزاری کنفرانس در تعاملات آتی نیز پیگیری شود تا سرانجام منجر به گفتگوهای چندجانبه‌ای گردد که برای گذار هسته‌ای پیش رو حیاتی است.

ما به عنوان شرکت کنندگان از مسئولان محترم جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم برای رونق بخشی به صنعت هسته‌ای و توجه به آینده شغلی دانشجویان حداقل هر دو سال یک بار همایش بین المللی علوم و فناوری هسته‌ای برگزار گردد.

ما به عنوان شرکت کنندگان مراتب قدردانی صمیمانه خود را از جناب آقای دکتر کریمی ثابت رئیس انجمن هسته‌ای ایران و جناب آقای مهندس محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان متولیان برگزاری کنفرانس و حمایت‌های بی دریغ و سایر حامیان مالی و تمامی مقامات محلی ابراز می‌کنیم.

در پایان توفیق این رویداد مهم را به روح پاک استاد مجید شهریاری تقدیم می‌کنیم.»

کد خبر 751844

دیگر خبرها

  • نتایج مهم تحولات کنونی آمریکا در آینده به چشم خواهد آمد
  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای 2024 آغازی برای جهانی شدن جامعه علمی کشور
  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • بررسی روند تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و آژانس در دیدار گروسی با اسلامی
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب